Construirea noului terminal T4, proiect pe care l-am finalizat în doar 14 luni, va avea, negreșit, un impact asupra tuturor ieșenilor și locuitorilor acestei regiuni, fie că vor fi sau nu pasageri.

Un aeroport dezvoltat înseamnă o comunitate dezvoltată, iar până când vom avea autostrăzile care să lege Iașul de vestul și de sudul țării, Aeroportul Iași este autostrada aeriană care ne conectează cu întreaga Europă.

Am gândit și am construit terminalul T4 în așa fel încât să răspundă nevoilor Iașului în perspectiva următorului deceniu și chiar mai mult de atât, însă munca noastră nu se încheie aici. Am finalizat doar o etapă importantă, dar dezvoltarea aeroportului rămâne un proces și un angajament pe termen lung, astfel că vom continua parteneriatul extraordinar pe care îl avem cu echipa de la Aeroportul Iași pentru a crește numărul de curse și destinații, pentru a transforma actualul terminal T2 în terminal Cargo, pentru a crea căi de acces alternative, iar atât noi, Consiliul Județean Iași, cât și Primăria Municipiului, avem planuri pentru a construi și moderniza drumul dinspre Aroneanu – Rediu Aldei către aeroport, care cade în sarcina CJ, și drumul dinspre Tătărași spre Aeroport, care este proiectul primăriei.

În prezent, avem în lucru proiectarea pentru modernizarea drumului județean DJ 282G: limită Municipiul Iași – Aroneanu – Rediu Aldei (aproximativ 6,5 km) și realizarea drumului de legătură din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul Internațional Iași (aproximativ 3 km).
Astfel, vom face față capacității de procesare de peste 3,3 milioane de pasageri pe care aeroportul o are odată cu terminarea lucrărilor la terminalul T4.

Continuăm să scriem povestea frumoasă a acestui obiectiv care este cu siguranță un pilon județean și regional de dezvoltare.

Urmăreşte activitatea mea