Dragi ieșeni și prieteni ai Iașului,

Sunt Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, iar de patru ani, lucrez împreună cu voi și echipa liberală pentru a dezvolta frumoasa comunitate în care trăim.

Am fost Ministru al Mediului Apelor și Pădurilor și deputat ales în mandatele 2012-2016 și 2016-2020, dar dintre toate funcțiile de demnitate publică, nu mi-a fost niciuna mai dragă decât cea de Președinte al Consiliului Județean Iași. Am avut ocazia, în acest mandat, să descopăr mult mai îndeaproape Iașul și cred sincer că trăim în probabil cel mai frumos județ din România. Iașul este universul existenței mele.

Acest frumos județ mi-a oferit atât de multe: oameni deosebiți pe care am ajuns să îi cunosc, acces la o educație bună, oportunitatea de a trăi în capitala culturală a țării și multe alte experiențe definitorii pentru mine.

Am simțit întotdeauna că și eu, la rândul meu, trebuie să îi ofer Iașului tot ce am mai bun. Acesta a fost și motivul pentru care am ales politica, pentru că am văzut-o și încă o văd ca fiind cea mai puternică modalitate de a face o schimbare în bine. Desigur, doar să faci politică nu e de ajuns. Îți trebuie, printre altele, și bune intenții, voință, dedicare, viziune, responsabilitate, dragoste față de comunitate, iar de aceea am ales Partidul Național Liberal, un partid clădit pe aceste valori, în care și eu cred.

Acum patru ani, am devenit Președinte al Consiliului Județean Iași, prin încrederea și votul vostru, al ieșenilor. Astăzi, mă simt împlinit că am reușit în acest mandat să facem dreptate Iașului și să îl așezăm acolo unde i-a fost dintotdeauna locul, în topul celor mai dezvoltate județe din România.

Candidez pentru un nou mandat de Președinte al Consiliului Județean Iași pentru a continua să facem Iașul puternic și dezvoltat, împreună. Candidez pentru a continua să construim în Iași.

Atâta amar de vreme ne-am uitat în alte părți, gândindu-ne că acolo se poate și la noi nu. Acum e timpului Iașului. Am demonstrat că se poate și la noi, nu doar în vestul țării.

Am construit un nou aeroport, în valoare de 100 de milioane de euro, ce este astăzi cea mai mare investiție publică din județul Iași, din ultimii 30 de ani. Putem fi mândri că avem la Iași al doilea cel mai mare aeroport din România, care are în prezent rolul de „autostradă aeriană” ce ne conectează cu restul țării și al Europei.

Am finalizat lucrările de modernizare a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” și vom termina foarte curând și noua Unitate de Primiri Urgențe. Cei dintre dumneavoastră care sunteți părinți știți că nimic nu este mai important decât sănătatea copiilor, iar acum aceștia pot fi îngrijiți în cele mai bune condiții.

Am făcut investiții mari în infrastructura de sănătate din cele șase spitale pe care le coordonăm și am sprijinit constant construirea Spitalului Regional de Urgență, care a ajuns, în sfârșit, în etapa de începere a primelor lucrări.

Am asfaltat integral Axa Iași-Suceava și drumuri județene importante.

Avem șantiere peste tot în județ pentru a conecta peste 100 de comunități la rețeaua de apă și canalizare, un proiect de 600 de milioane de euro, cea mai mare finanțare prin POIM din România.

Am început să construim parcuri industriale pentru a atrage noi investitori și a crea mai multe locuri de muncă.

Am obținut 100 de milioane de lei finanțare pentru a implementa cel mai mare proiect de dotare a școlilor cu mobilier nou și echipamente în 72 de comune din județ și achiziționăm microbuze școlare electrice și hibrid pentru a crea condiții mai bune pentru toți elevii, indiferent de locul în care învață.

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, am făcut primul pas concret pentru reabilitarea Filarmonicii prin semnarea contractului de lucrări și am reabilitat muzee și obiective culturale importante.

În paralel cu proiectele Consiliului Județean, susținem obiectivele majore de investiții pentru județul Iași, construirea celor două autostrăzi, A8 și A7, a centurii de ocolire a orașului Podu Iloaiei și a variantelor de ocolire a municipiului Iași, est și vest. Acestea sunt proiecte vitale pentru județul nostru și, deși nu le coordonăm în mod direct, am făcut toate diligențele pentru urgentarea lor și oferim sprijin instituțional pentru a le duce la îndeplinire. Înțelegem că dezvoltarea județului ține în mod direct și de construirea acestor proiecte majore de infrastructură și suntem deschiși la orice formă de colaborare cu autoritățile centrale pentru ca Iașul să aibă infrastructura rutieră care să facă față nevoilor actuale.

Proiecte pe care Iașul le-a așteptat de ani de zile s-au îndeplinit. Toate aceste realizări nu au fost posibile doar prin voința și eforturile noastre, ci și datorită angajamentului vostru pentru dezvoltare și a sprijinului necondiționat pe care ni l-ați acordat. Am simțit, în multe momente grele din ultimii ani, că mi-ați fost alături, iar asta a fost o motivație permanentă de a continua. Știu că în spațiul public se spun cu lejeritate multe lucruri grele, dar am nădejdea că timpul și Dumnezeu vor cerne grâul de neghină, iar adevărul va ieși la iveală. Între timp, proiectele noastre vorbesc cel mai bine despre această administrație și sunt dovada a ceea ce am făcut și ce putem face în continuare.

Îmi doresc ca și în următorii ani să fim mândri de comunitatea noastră, să fim mândri de județul în care trăim. Împreună construim în Iași și devenim puternici în Europa.

Vă mulțumesc!

Al vostru,
Costel Alexe