Primul spital construit de la zero de Consiliul Județean Iași – Spitalul Integrat de Boli Respiratorii
Suntem în etapa de evaluare a ofertelor primite pentru proiectarea și execuția acestui spital de care Iașul are nevoie ca de aer.
Viitorul Spital de Boli Respiratorii va fi construit în zona Bucium, pe o suprafață de peste 42.000 de metri pătrați. Va avea o capacitate totală de 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi și 20 de paturi pentru terapie intensivă.
Valoarea estimată a contractului pentru proiectare și execuție este de 458.493.636,94 lei, fără TVA.
Acest proiect reprezintă o prioritate absolută pentru Consiliul Județean Iași. Ne-am asumat responsabilitatea de a construi un spital modern și bine echipat pentru tratarea bolilor respiratorii, astfel încât pacienții din județul Iași și nu numai să aibă acces la servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Este un angajament pe care l-am luat față de comunitatea noastră și suntem hotărâți să-l ducem la bun sfârșit cu transparență, eficiență și responsabilitate.
Consiliul Județean urmează să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Sănătate (POS) 2021 – 2027, linie de finanțare gestionată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și care se află, la acest moment, în etapa de lansare a apelurilor de proiecte.
Urmăreşte activitatea mea