Zi plină, astăzi, la Brasov, cu fapte pentru mediu!

Dimineata, am participat la dezbaterea privind strategia forestieră a României pentru următorii 10 ani, in Aula Universității Transilvania din Brașov, unde a avut loc o nouă rundă de consultare a factorilor interesați din sector cu privire la opțiunile strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere a României.
Apoi am promovat programul Ministerului privind îmbunătățirea calității aerului si reducerea poluării, unde avem la dispoziție 480 milioane lei, prin Administrația Fondului pentru Mediu, pentru finanțarea achiziției de mijloace de transport public ecologice, iar Brașovul este si el un oras-exemplu de bună practică.
Prin accesarea acestui program, primăriile vor putea achiziționa mijloace de transport 100% electrice – autobuze electrice, troleibuze, tramvaie, dar și autobuze electric-hibride sau alimentate cu gaz natural comprimat (GNC).
La finalul zilei, am vizitat pădurile din Parcul National Bucegi, aproximativ 600 de ha care reprezintă doar 14% din pădurile pentru care finanțăm studii de fundamentare in județul Brașov (total 4246 de ha) pentru a fi incluse in Catalogul National al Pădurilor Virgine si Cvasivirgine.
Și țineți cont de faptul că deocamdată doar 19 județe al țării se pot mândri cu astfel de păduri. Anul acesta am făcut cel mai mare pas pentru pădurile virgine și cvasivirgine din țară: contractele pe care le-am semnat vor adăuga Catalogului Național aproximativ 40.000 de noi ha identificate în România.
Vom dubla practic suprafața acestor păduri, incluse în Catalog.
Mă bucur că vom reuși ca, într-un an, să includem în Catalogul Național cu aproape 10.000 de ha mai multe păduri virgine și cvasi-virgine decât au fost incluse în ultimii 3 ani.
Abia astept să mă întorc acasă, la #Iasi, sa facem echipă pentru dezvoltarea județului nostru!