Vocea TInerilor

O nouă ediție #VoceaTinerilor ne-a găsit într-o formulă plină de energie, creație și entuziasm….exact ingredientele de care ai nevoie pentru a organiza un eveniment reușit.
Am avut plăcerea să discutăm despre evenimentele emblematice ale Iașului, dar și despre numeroase alte oportunități în materie de evenimente cu CEO-ul Afterhills – Liviu Irinescu, Bogdan Gheorghiu – Co-fondatorul și Acționarul Afterhills și organizatori de evenimente internationale: Florin Mindirigiu, Director General ABplus Events și Marius Alexa, CEO Arhipelago.
Iașul un potențial uriaș, dar din păcate este încă nevalorificat!
Îmi doresc să avem la Consiliul Județean Iași un departament pentru evenimente, târguri, expoziții și nu vom putea face asta decât cu companii care organizează mari evenimente, au vizibilitate și expertiză internațională
Vreau să avem de câteva ori pe an forumuri de business în cele mai puternice capitale ale lumii, astfel încât în 4 ani să acoperim Europa, să atacăm SUA și Asia, experințe în urma cărora să atragem noi investitori în Iași. Doar așa putem crea un brand județean și noi locuri de muncă.
Valorificarea la standarde de eficiență ridicată a resurselor umane poate duce la dezvoltarea unui profil creativ și inovativ unic în regiunea de Est a Europei pentru Iași. Consider că industriile creative din Iaşi vor deveni unul din principalele motoare ale transformării orașului într-un oraş al viitorului, puternic urbanizat cu o economie competitivă, bazată pe inovare.
Aflate la intersecția între cultură, economie şi revoluția digitală, industriile au o rată de creștere peste media altor industrii, au potențial antreprenorial şi de inovare, iar profesioniștii creativi sunt ceea ce se numesc highly-skilled workers.
Sectorul creativ este astăzi unul dintre principalele motoare ale creșterii economice în Europa şi în ţările dezvoltate. Constituirea unui centru al creativității ar putea conduce la o creștere importanta a gradului de ocupare a forţei de muncă în Industrii Creative ( 12% cifra medie din Europa, din totalul forţei de muncă).
Îmi propun organizarea anuală a unui program județean de finanțare pentru O.N.G.-urile culturale și artiștii independenți din județul Iași, care să aibă în vedere inițiative referitoare la promovarea lecturii și a cărții, a muzicii, a teatrului, a cinematografiei, a artelor vizuale și, de asemenea, pentru promovarea patrimoniului muzeal al Județului Iași.