Vizita de două zile la Iași a Ambasadorului SUA, Excelența Sa Adrian Zuckerman este un moment foarte important

Vizita de două zile la Iași a Ambasadorului SUA, Excelența Sa Adrian Zuckerman este un moment foarte important, care demonstrează o atenție deosebită și o susținere a domniei sale a proiectelor noastre pentru dezvoltarea județului și a Moldovei.
Am vorbit despre investiții, despre forumuri economice, despre schimburi culturale, dar mai ales despre INFRASTRUCTURĂ. Niciun alt proiect nu poate depăși ca importanță acest lucru.
Am stabilit să creăm condiții pentru ca investitorii americani să vadă în Iași un mare centru pentru afaceri. Împreună am vizitat Amazon și BorgWarner (fost Delphi) – două exemple în care 1.700, respectiv 2.600 de ieșeni sunt implicați și dezvoltă un business american. Deci 5.300 de ieșeni lucrează cu succes în doar două companii americane, este un puternic semnal că suntem parteneri de încredere. De asemenea, alte afaceri de dimensiuni mai mici au alte zeci sau sute de angajați ieșeni.
Am adresat deja ambasadorului invitația pentru noua vizită ca să putem aduce o delegație de investitori americani pe diverse componente, vreau să avem cel puțin un mare partener industrial american în parcurile industriale din zona Lețcani-Miroslava și Tomești-Holboca.
Vreau ca să nu ne oprim aici. Țin foarte mult să ducem această relație la un nivel nemaiîntâlnit. Nu cred că trebuie să ne oprim la granițele UE, SUA este cel mai important aliat al României, iar Iașul este un obiectiv strategic.
Agricultura, dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași, proiecte culturale, parteneriate cu UAT-uri pentru dezvoltare de facilități industriale, investiții in industria pharma și medicală, toate acestea sunt pe agenda noastră cu Ambasada SUA.
Ambasadorul Adrian Zuckerman atrage atenția mass-media oriunde merge, dar în aceste zile cred că s-a înțeles că niciodată o asemenea deschidere nu a existat între Primăria Iași, Consiliul Județean Iași, Guvern, Președintele României.