Victorie importantă pentru dezvoltarea județului nostru și a întregii regiuni a Moldovei.

Am obținut o victorie importantă pentru dezvoltarea județului nostru și a întregii regiuni a Moldovei. Proiectul autostrăzii A8 începe să prindă contur din ce în ce mai mult, iar astăzi am reușit să consolidăm poziția Autostrăzii Unirii printre prioritățile de finanțare prin PNRR și fondurile de coeziune.

✅ două segmente din sectorul montan al A8, este vorba despre capetele Moțca – Leghin și Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, vor fi finanțate prin PNRR, o propunere care a venit și din partea societății civile, cu care am avut o colaborare deschisă, pe care în continuare îmi doresc să o valorificăm pentru interesul județului nostru, prin constituirea unui grup de lucru, împreună cu celelalte instituții locale.
✅ pentru sectorul Ungheni – Moțca se vor aloca 2.1 miliarde de euro prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027
✅ segmentul montan de la Târgu Neamț până la Târgu Mureș va face parte în continuare din POT 2021 – 2027
Astfel, am creat condițiile necesare de finanțare în integralitate a Autostrăzii Unirii.
Pe ieșeni și pe toți locuitorii regiunii Moldova îi asigur că vom susține toate proiectele de infrastructură ce vizează regiunea noastră și, cel mai important, îi asigur pe ieșeni că Iașul va avea legături cu Ardealul și cu celelalte reședințe de județ și că vom construi această autostradă a Unirii din fondurile de coeziune și PNRR.