Vești bune pentru Iași!

Guvernul PNL va susține cu 6 milioane de lei activitatea Aeroportului Internațional Iași, afectată de pandemie.
–  Comisia Europeană a aprobat solicitarea Guvernului #PNL, condus de Ludovic Orban pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale pentru pierderile înregistrate în perioada martie-iunie 2020, ca urmare a pandemiei.
–  Această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit Planului Național de Investiții și Relansare Economică.
– Comisia a aprobat în conformitate cu normele UE schema de ajutor de stat propusă de #PNL în valoare totală de 21,3 milioane RON (aproximativ 4,4 milioane EUR) pentru a compensa operatorii de aeroporturi regionale române pentru daunele suferite din cauza focarului de coronavirus.
– Aeroportul din Iași a înregistrat pierderi ca urmare a măsurilor de restricționare și suspendare a zborurilor pe durata stării de urgență, astfel încât suma de 1,25 milioane de Euro este destinată să acopere prejudiciile cauzate de pandemie.
– Celelalte aeroporturi beneficiare ale ajutoarelor de stat sunt cele din Cluj, Sibiu, Craiova și Bacău.