Un an de guvernare în slujba românilor. Raport de activitate 4 noiembrie 2019-4 noiembrie 2020

Guvernul PNL a realizat un raport al primului an de mandat structurat pe măsurile implementate de fiecare minister în parte. A fost un an extrem de dificil în care ne-am confruntat cu o criză sanitară și economică fără precedent, dar asta nu a împiedicat Executivul să ducă la îndeplinire toate obiectivele asumate în programul de guvernare.
Eliminarea prevederilor nocive de suprataxare a românilor și economiei private introduse de PSD (supra acciza la carburanți, suprataxarea contractelor de muncă part-time, taxele oneroase puse băncilor și companiilor din sectorul energetic sau din telecomunicații) au fost printre primele măsuri adoptate de Cabinetul Ludovic Orban.
În paralel, Executivul a schimbat radical paradigma economică a României, de la consumul păgubos și risipa instituite de PSD, la dezvoltarea prin investiții masive cu fonduri europene, competitivitate, digitalizare și sprijinirea sectorului privat.
La scurtă vreme de la preluarea guvernării, Cabinetul Orban a fost nevoit să ia rapid măsuri și să acționeze pe două planuri: limitarea extinderii epidemiei de COVID-19 pe de-o parte, iar pe de altă parte sprijinirea cetățenilor și companiilor afectate de criza economică.
Am demarat cea mai amplă operațiune de dotare a sistemului sanitar din România și am pus bazele celui mai vast program național de investiții din ultimii 30 de ani, “Reclădim România”. Implementarea acestui program a generat efecte pozitive în numai câteva luni astfel că numărul salariaților a rămas relativ constant, iar operatorii economici înregistrează o tendință de revenire. Nivelul de investiții publice din primele 10 luni ale anului 2020 este cel mai ridicat din ultimii 10 ani.
Perioada grea nu s-a încheiat, însă o vom depăși prin solidaritate și prin aplicarea unor măsuri fără precedent pentru sprijinirea sistemului sanitar, a românilor și a companiilor.
Raportul de activitate integral poate fi accesat la link-ul de mai jos: