Sprijinim fermierii români

Guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, este alături de fermierii români, și dincolo de măsurile financiare directe de compensare a calamităților sau acordare a subvențiilor, încurajează consumul de produse locale.
În ceea ce privește despăgubirile, începând cu 10 – 15 septembrie, în conturile fermierilor vor intra atât banii aferenți pagubelor produse de secetă, cât și bani care vor compensa pierderile din sectorul zootehnic.
Pentru producătorii locali, în primul rând este importantă piaţa locală. Sigur că pentru a avea produse mai sofisticate este important şi exportul sau alte pieţe. Piaţa locală ar trebui să fie aşa cum este în toată Europa, principala piaţă.
Ar trebui să fim preocupaţi toţi cei 18-20 de milioane de locuitori de consumul de produse locale, pentru că aici cel mai mare rol îl are consumatorul. Îl are şi producătorul, că trebuie să se asocieze.
Vom sprijini mai ales procesatorii şi producătorii mici să se asocieze, vom finanţa mai mult aceste măsuri care sunt accesate de cooperative astfel încât să le creştem puterea de cumpărare a materiei prime şi de vânzare a producţiei.
Fiecare zonă, fiecare judeţ, fiecare localitate are o anumită specificitate. Se cunosc mai bine care sunt brandurile locale, care sunt preocupările agricultorilor şi ale celor din industria alimentară locală.
Dacă sprijinul care vine de la nivel naţional este dublat de cel de la nivel judeţean sau local, atunci rezultatele vor fi mult mai bune.