Siguranță și prevenție sunt elementele cheie care definesc activitatea instituțiilor publice din această perioadă.

Siguranță și prevenție sunt elementele cheie care definesc activitatea instituțiilor publice din această perioadă.
La invitația Prefectului Județului Iași, Marian Grigoraș, am participat astăzi la o ședință operativă cu inspectorul șef ISU, inspectorul șef IJJ, adjunctul IPJ, directorul DSP, precum și primarii din comunele în care este depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori: Holboca, Rediu, Valea Lupului, Miroslava, Ciurea, Popricani.
Situația ratei de infectare pe fiecare dintre aceste comune este următoarea: Holboca (3,64), Rediu (3,62), Valea Lupului (3,77), Miroslava (3,89), Ciurea (3,33), Popricani (3,03).
În toate aceste comune, de la atingerea acelui nivel de infectare au fost luate măsurile stabilite prin legislația specifică, respectiv: trecerea unităților de învățământ pe scenariul roșu, suspendarea activității restaurantelor și cafenelelor, suspendarea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, interzicerea desfășurării de concerte.
Prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, primarii vor analiza în perioada imediat următoare noi măsuri punctuale, ce pot fi luate la nivel local.
Am convingerea că deciziile autorităților vor beneficia de sprijinul populație, căci în această perioadă dificilă pentru comunitățile noastre toți suntem de aceeași parte a baricadei!