Semnarea contractului cu finanțare europeană – Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași-Dancu

Semnarea contractului cu finanțare europeană „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu este un moment istoric pentru Municipiul Iași deoarece cu acest tronson se finalizează modernizarea întregii rețele de linii de tramvai din tot orașul și astfel Iașul va fi primul oraș din țară care va avea toată infrastructura de tramvai reabilitată.

Locuitorii din Dancu așteaptă de peste trei decenii acest proiect și iată că promisiunile s-au concretizat și conectivitatea cu orașul este ușurată semnificativ.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” face parte din lista proiectelor municipalității finanțate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Valoarea totală a acestuia este de 104.022.631,88 lei, inclusiv TVA (aproximativ 21,66 milioane de euro), iar durata de implementare de 36 de luni (din care 28 de luni durata de execuție a lucrărilor).

Este important ca autoritățile publice locale să investească în soluții de transport în comun prietenoase cu mediul. Modernizarea infrastructurii verzi, achiziționarea de tramvaie, troleibuze sau autobuze hibrid sunt pași concreți pentru reducerea poluării și încurajarea transportului public în detrimentul autoturismului personal.