S-a votat! Vom avea un nou Institut Regional de Medicină Cardiovasculară la Iași.

Am aprobat ieri în ședința ordinară a Consiliului Județean, cu unanimitate de voturi, protocolul de asociere pentru construirea unui nou institut de boli cardiovasculare în județul nostru, la Miroslava.
Suntem într-o situație unică în Europa: actualul institut din Copou deservește populația din toate cele 8 județe ale Moldovei, aproximativ 5.5 milioane de locuitori care depind de un singur centru de tratare a bolilor de inimă.
Este foarte dificil să oferi accesul echitabil la servicii medicale de calitate în astfel de condiții. Mă bucur că au înțeles toți consilierii județeni că acest proiect este o prioritate și am făcut #EchipaPentruIasi în susținerea lui.
L-am avut ieri alături de mine în ședința de consiliu, pe domnul profesor Grigore Tinică, managerul institutului și promotorul proiectului. De altfel, la începutul săptămânii am mers împreună la București, la Ministerul Fondurilor Europene, unde am obținut și sprijinul Ministrului Marcel Boloș pentru construirea institutului, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Vreau să le mulțumesc tuturor pentru că au înțeles că scopul nostru comun este sprijinirea comunității și am făcut ieri primul pas pentru a construi un spital al viitorului.