Revenirea Insulei Belina în patrimoniul statului român

🇹🇩Revenirea Insulei Belina în patrimoniul statului român nu este doar o acțiune administrativă, ci este o victorie semnificativă a democrației și statului de drept într-o Românie aflată timp de 3 ani sub asediul PSD pentru modificarea legilor justiției.
ℹÎn anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.
⚠️Guvernul Victor Ponta a facilitat demersurile, iar pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.
⚠️Insula Belina și Brațul Pavel au intrat în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care le-a închiriat, la numai o zi după hotărârea de guvern semnată de Victor Ponta și asumată de Liviu Dragnea, companiei Tel Drum.
⚠️Din acel moment accesul publicului a fost interzis și totul a devenit un paradis privat aflat la dispoziția lui Liviu Dragnea și a camarilei PSD.
✅Insula Belina și Brațul Pavel au revenit, în sfârșit, în domeniul public al statului! În Ședința de Guvern de joia aceasta, 05 noiembrie 2020, Executivul a aprobat, la propunerea MMAP, proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri imobile transmise din domeniul public al judeţului Teleorman.
✅Astfel, insula Belina și Brațul Pavel trec din administrarea Consiliului Judeţean Teleorman în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, precum şi actualizarea valorilor de inventar ca urmare a reevaluării.