Reclădirea economiei României cu fondurile Uniunii Europene

M-am bucurat astăzi de vizita colegului și prietenului meu, Rareș Bogdan, liderul delegației europarlamentarilor PPE din Parlamentul European.

Am discutat despre Pactul Ecologic European, epoca post covid și reclădirea economiei României cu fondurile Uniunii Europene, tranziția spre o economie verde și închiderea principalelor capitole de mediu în raport cu partenerii europeni.

Ne propunem să creștem rapid și mai ușor eficiența energetică a țării și, implicit, vom putea reduce facturile populației la utilități. Fondurile europene pot fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea surselor nepoluante de energie dar și pentru a face tranziția ecologică, în energie, fără suferințe sociale.

Suntem alături de fiecare român și vrem să compensăm pierderea locurilor de muncă pe fondul pandemiei, iar România va avea șansa de a dezvolta industrii și locuri de muncă noi pentru cei peste 1 milion de români întorși acasă din diaspora.

Suntem preocupați atât de sănătatea și confortul populației, cât și de sănătatea mediului înconjurător!

Dragilor, statisticile lunilor de pandemie sunt îngrijorătoare: avem mai multe măști decât meduze în mările și oceanele lumii, așadar fie că alegeți să vizitați marea, muntele, râurile sau lacurile României, am convingerea că vom respecta natura și nu vom lăsa în urmă deșeuri, măști de protecție împotriva covid, sau alte lucruri ce pot afecta negativ mediul înconjurător!

Nu aruncăm masca pe jos!