Proiect istoric Gazoductul Iași – Ungheni, în valoare de 93 mil €

În România, doar 35% din populație este conectată la rețeaua de gaze naturale. Aceasta afectează inclusiv gradul de tăiere a lemnului.

Guvernul României va redirecționa 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de gaze.

Alături de Lucian Rusu, Secretar de Stat în cadrul SGG, Ministrul Mediului Costel Alexe a efectuat o vizită de lucru la Transgaz unde a discutat cu Ionel Sterian, despre proiectele vitale de investiții.

Din planurile prezentate reiese că județul Iași va beneficia de o extindere a magistralelor de gaze dinspre Botoșani și Vaslui, pe două noi tronsoane care să acopere zona de nord-est şi sud-est a județului, detaliile urmând a fi discutate si cu autoritățile locale.

Am primit totodată asigurări ferme că proiectul de racordare a comunităților la gazul românesc se va implementa cu prioritate, trecând rapid de la hârtie la practică. Sute de dosare au fost deja depuse la ministerele de resort de către autoritățiile locale interesate. „Împreună, putem moderniza România, iar finalizarea proiectului istoric Gazoductul Iași – Ungheni, în valoare de 93 mil €, demonstrează asta.” – Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor