Premierea elevilor din mediul rural cu rezultate remarcabile la examenele naționale.

Îi mulțumesc din suflet doamnei Raluca Turcan, Vicepremierul României, pentru că astăzi a revenit în județul Iași și ne-a fost alături la un moment deosebit, organizat la Pașcani de către Asociația Profesorilor Liberali: premierea elevilor din mediul rural cu rezultate remarcabile la examenele naționale.
Aș vrea să îi felicit deopotrivă pe toți elevii județului nostru care pe parcursul anului școlar sau al anilor trecuți au avut rezultate remarcabile și au făcut cinste comunităților județului nostru, să îi felicit pe dascălii lor pentru că au slefuit nu doar tineri studioși, ci și caractere frumose și nu în ultimul rând gândul mă poartă și către părinții acestor elevi minunați, părinți care au ales să facă multe sacrifcii pentru a le oferi copiilor toate condițiile necesare pentru excelență în educație!
Și pentru că în Valea Siretului educația, cultura și tradițiile se îmbină armonios, am întreprins o vizită în Comuna Mircești, acolo unde primarul

Antăluţ Petre

a investit masiv în reabilitarea unităților de învățământ, a căminului cultural și a obiectivelor de cultură din subordinea sa.

Proiectul de suflet al primarului Petre Antăluț rămâne reabilitarea Casei Memoriale Vasile Alecsandri, un obiectiv cultural important și o atracție turistică încă nevalorificată la adevăratul potențial.
Guvernul și-a propus să aloce aproximativ 2 miliarde de lei pentru conservarea și promovarea clădirilor de patrimoniu, cum este și Casa Memorială „Vasile Alecsandri”.