Ministrul Costel Alexe: „Anunț astăzi oficial că cel mai mare festival al Iașului și al Moldovei, AFTERHILLS, va fi sprijinit financiar de guvernul PNL

Cel mai cunoscut festival de muzică din toată zona Moldovei – Afterhills Music & Arts Festival – va fi inclus în schema de ajutor financiar pregătită de Guvernul României pentru evenimentele mari și care au dificultăți din cauza pandemiei Covid-19.

Costel Alexe, ministrul Mediului și președintele PNL Iași, a avut în această dimineață o convorbire cu vicepremierul Raluca Turcan în urma căreia Afterhills a fost inclus pe lista evenimentelor din industria festivalurilor, industrie care vor primi sprijin financiar pentru a se susține și pentru a continua în viitor. Vicepremierul Raluca Turcan anunțase în cursul zilei de ieri că Guvernul PNL a pregătit crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie care a fost nevoită să își suspende integral activitatea în anul 2020 din cauza pandemiei, iar acum pe această listă cu festivalurile care vor beneficia de sprijin se află și Afterhills.

Astfel, acum există toate motivele să spunem că Afterhills Music & Arts Festival va continua cu o nouă ediție în anul 2021, mai ales că Președintele PNL Iași, Costel Alexe, a declarat – în cadrul unei dezbateri despre marile evenimente ale Iașului – că, în calitatea sa de viitor președinte al Consiliului Județean Iași, va susține activ acest eveniment de anvergură și care oferă vizibilitate și prestigiu.

Anunț astăzi oficial că cel mai mare festival al Iașului și al Moldovei, AFTERHILLS, va fi sprijinit financiar de guvernul PNL. Am discutat cu vicepremierul Raluca Turcan și, astfel, AFTERHILLS, va fi inclus pe schema guvernamentală de sprijin financiar. Pachetul de sprijin va include toate marile evenimente din țară, după modelul schemei de sprijin pentru cinematografie. Am promis acum câteva săptămâni acționarilor și organizatorilor că îi vom sprijini și m-am ținut de cuvânt. Mai mult, vă garantez că sunt 100% determinat să susțin festivalul Afterhills din punct de vedere logistic și legislativ cu tot ce se poate din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Au fost până acum 3 ediții la Afterhills în care organizatorii nu au primit atenția Consiliului Județean. Pentru ediția a patra, de anul viitor, vom susține acest eveniment de marcă și vom deveni un partener de drum lung și pentru alte evenimente mari ale Iașului.

Peste tot în lume astfel de festivaluri încarcă pozitiv comunitățile în care se desfășoară și devin o atracție pentru tineri și nu doar pentru tineri. Guvernele PSD și administrația PSD din județul Iași au arătat prea cenușiu, prea fără perspective, fără viziune pentru viitorul acestui județ care este de fapt atât de bogat cultural și atât plin de creativitate.

Noi, cei din PNL, vom deschide opțiunile și perspectivele, vom încuraja creativitatea. Și îmi pun speranțele și voi oferi sprijin pentru o dezvoltare a evenimentelor și a festivalurilor – totul cu respectarea normelor de igienă și distanțare care vor fi specificate periodic”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași.