Lenea și indolența lui Maricel Popa ne-au costat 30 de milioane de euro, bani publici ai județului Iași

Vă mărturisesc sincer că mă conduce un sentiment de profundă mâhnire față de lipsa de interes și indolența cu care administrația locală PSD Iași tratează problema infrastructurii rutiere de la nivel județean și regional, în condițiile în care Uniunea Europeană se roagă efectiv de autoritățile române să crească gradul de absorbție al fondurilor europene.

Toate proiectele mari de infrastructură au linii de finanțare europene, există fonduri nerambursabile, care ar acoperi parțial sau integral costurile de realizare și ar crește semnificativ nivelul de trai în județele Moldovei, precum și gradul de siguranță rutieră.

Deși a primit un proiect gata făcut, la cheie, lenea și indolența lui Maricel Popa ne-au costat 30 de milioane de euro, bani publici ai județului Iași!

De la valoarea inițială a investiției, 70 milioane de euro în 2015, iată că s-a ajuns la peste 100 milioane în 2019 și din păcate, în ritmul în care Consiliul Județean Iași gestionează situația, costurile acestei investiții și termenul de finalizare sunt încă incerte!

Am pierdut deja 30 de milioane de euro pe mâna PSD!

Din ceea ce trebuia să fie un proiect fanion, cea mai mare alocare și proiect de infrastructură pe județ , a ajuns să fie o imagine a dezastrului în care au ajuns proiectele consiliului Județean Iași sub conducerea lui Maricel Popa!

Moldova este singura regiune din Europa fără drumuri moderne care să conecteze județele componente și totodată singura regiune în care orașele nu au șosele de centură, variante de ocolire care să scoată traficul de tranzit și poluare din mijlocul orașelor!