Începerea lucrărilor la proiectului cu finanțare europeană „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”

Alături de primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și viceprimarul Comunei Holboca, Neculai-Aurel Pamfil am făcut o vizită la șantierul proiectului cu finanțare europeană „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”.

Mii de locuitori din Iași, din Dancu și din împrejurimi așteaptă de peste trei decenii acest proiect și iată că promisiunile s-au concretizat și conectivitatea cu orașul este ușurată semnificativ.

Mi-am asumat la preluarea funcției că reducerea poluării și creșterea calității vieții reprezintă obiective fundamentale al mandatului de ministru!

Este important ca autoritățile publice locale să investească în soluții de transport în comun prietenoase cu mediul.

Modernizarea infrastructurii verzi, achiziționarea de tramvaie, troleibuze sau autobuze hibrid sunt pași concreți pentru reducerea poluării și încurajarea transportului public în detrimentul autoturismului personal.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor se implică activ în soluționarea problemelor de mediu din marile aglomerări urbane, fapt pentru care în 2020 va fi continuat programul de modernizare a transportului public în comun, autoritățile publice locale putând să aplice pentru achiziționarea de mijloace noi, prietenoase cu mediul.

Este un pas semnificativ de stimulare a transportului public în comun și renunțare la mii de mașini poluante în trafic și cred că au înțeles cu toții că modernizarea transportului public și folosirea acestuia de către cetățeni este prioritară în lupta cu poluarea.

Cu cât investim mai mult în astfel de proiecte, cu atât și amprenta omului asupra mediului va scădea semnificativ!

#SePoate să avem orașe și aglomerări urbane sigure din punct de vedere al sănătății!

#SePoate să avem orașe verzi și prietenoase cu mediul înconjurător!