Iașul va avea un nou Institut Regional de Boli Cardiovasculare.

Am semnat astăzi, împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Profesor Doctor George I.M. Georgescu” Iași, Grigore Tinică, și Primarul Comunei Miroslava, Dan Niță, protocolul de colaborare pentru construirea unui nou centru de tratare a bolilor cardiovasculare în județul Iași, la Miroslava.
Ne-am luat un angajament împreună cu Guvernul României că vom investi în construirea unui nou spital de boli cardiovasculare, cu o valoarea totală de 300 de milioane de euro, care urmează să fie finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și prin fonduri guvernamentale sau prin investiții de la Consiliul Județean Iași.
Acest protocol de asociere dă posibilitatea Consiliului Județean Iași să fie entitatea care, în asociere cu Primăria Comunei Miroslava și Institutul de Boli Cardiovasculare, să construiască acest institut la Iași și ca toate demersurile, toate cerințele și implementarea proiectului să o facem la nivel județean.
Avem toate garanțiile că vom obține prin PNRR, din cele 1.2 miliarde alocate infrastructurii medicale, cel puțin 150 milioane de euro, jumătate din fondurile necesare implementării proiectului, urmând ca cealaltă jumătate să fie alocată fie de către Ministerul Sănătății, fie prin Consiliul Județean Iași.