Forumul Regional de Mediu Iași

Forumul Regional „Dezvoltarea Sistemelor de Management Integrat al Deșeurilor în Regiunea Nord-Est – Provocări și Oportunități de Finanțare 2024”
Am avut ocazia în cadrul acestui eveniment să discutăm cu Ministrul Mediului Mircea Fechet, cu Secretar General Adjunct la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Văduva Cecilia, primarul Mihai Chirica, autorități locale și specialiști în domeniu despre politicile de mediu și eforturile de a îmbunătăți acțiunile de protejare a mediului înconjurător.
Noi, la Iași, avem un angajament ferm de a face un #IasiMaiVerde.
Când am venit la Consiliul Județean Iași, am deblocat un proiect aflat în stand-by de 3 ani de zile la momentul preluării mandatului, prin obținerea ordinului de începere a activității la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Țuțora.
Am început implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Iași și deschidem calea către un județ mai puțin poluat, ecologic, din grijă față de mediu și din dorința de a crește calitatea vieții ieșenilor.
Ne dorim să fim cât mai competitivi, să avem cele mai bune și moderne tehnologii, cum este cazul centrului de la Țuțora
Facem tot posibilul să reducem cantitatea de deșeuri generate, să maximizăm reutilizarea și reciclarea și astfel să asigurăm implementarea deplină a obiectivelor politicilor europene privind deșeurile.
Plecând de la cantitatea de deșeuri colectate selectiv în 2020 – 4212 tone – ne-am propus să creștem cantitatea și am reușit să atingem rezultate foarte bune.
În 2023, cantitatea de deșeu menajer intrată în Stația de Tratare Mecano – Biologică Țuțora prin intermediul Societăților Salubris și Girexim a fost de 136.431 de tone, iar 26.926 de tone de deșeuri au fost colectate selectiv, de 7 ori mai mult decât acum patru ani. Spre reciclare au fost trimise 10.891 de tone.
Etapă cu etapă, facem un #IasiMaiVerde!
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, în acest pact pentru mediul înconjurător.
Felicitări ADIS Iasi pentru activitatea din ce în ce mai bună, de la an la an!