Finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău

Pe fondul finalizării de către SNTGN TRANSGAZ SA a lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău am efectual alături de directorul general, ION STERIAN, o vizită la Chișinău, unde ne-am întâlnit cu ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI) din Republica Moldova, SERGIU RĂILEAN, cu secretarul de stat în cadrul MEI, CĂLIN NEGURĂ, și cu directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), GHENADIE ȚEPORDEI.

Gazoductul Ungheni-Chișinău reprezintă un important obiectiv de investiții strategice pentru creșterea gradului de securitate în aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova și o contribuție semnificativă la consolidarea relațiilor economice dintre România și Republica Moldova.

Îl felicit pe domnul director general Ion Sterian și întreaga echipă Transgaz pentru îndeplinirea cu succes a acestei obligații investiționale și mă bucur că lucrările la gazoduct au fost finalizate și obligațiile investiționale ale României, ale Transgaz, asumate prin contractul de privatizare, au fost îndeplinite.

Dincolo de speficul energetic al vizitei, am purtat discuții cu ministru Sergiu Răilean și despre celelalte proiecte de infrastructură: Autostrada Târgu Mureș-Iași – Ungheni, continuată pe partea moldovenească de legătura Ungheni-Chișinău, precum și despre realizarea cât mai curând posibil a căii ferate Iași -Chișinău, cu ecartament conform normelor din România și europene. Avem nevoie de acest proiect pentru a nu mai fi necesară la ieșirea de pe teritoriul României și intrarea pe cel al Republicii Moldova, schimbarea osiilor, fapt ce conduce de fiecare dată la ore întârziere.

Aducem Gazul Romanesc în casele românilor!

#SePoate #Romania #RepublicaMoldova