Exonia Iași, o companie matură, cu capital integral românesc, producător de ambalaje BIOdegradabile personalizate

Am vizitat astăzi Exonia Iași, o companie matură, cu capital integral românesc, producător de ambalaje BIOdegradabile personalizate.
Firma este un real exemplu de bună practică în domeniu, având peste 128 angajați proprii și 735 angajați în cadrul companiilor subcontractoare și distribuitori
Cu o cifră de afaceri anuală cumulată de aproximativ 4.65 milioane euro și o capacitate producție de peste 250 tone de ambalaje lunar, Exonia are cele mai moderne linii de producție din România și Europa Centrală și de Est.
Ambalaje BIO din portofoliul EXONIA sunt fabricate utilizând în prezent, cea mai performantă tehnologie de imprimare FLEXOGRAFICA în policromie, mașini de imprimat și laminat pentru polipropilenă, polietilenă și folii metalizate, mașini performante de lipit, tăiat și embosat polietilena, hârtia și cartonul laminat sau nu.
EXONIA are implementate proceduri standardizate de management certificate ISO9001, ISO14001, ISO22000. Toate produsele dețin Certificate de Calitate: EuroESO, LAREX, DSV (pentru ambalajele alimentare) și evident, Certificat de Conformitate și Garanție.
Suntem încă departe de țintele asumate de reciclare, dar astfel de exemple de bună practică îmi dau speranță că vom reuși să ne aliniem ca țară la nivelul standardelor europene în materie de colectare selectivă, reciclare și ambalaje biodegradabile.