Domeniul cultural este cheia de boltă a Iașului, în jurul căreia s-au construit comunitatea, instituțiile, faima acestui pol al României

Începem ziua la Prefectura Iași, alături de Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Marian Grigoraș, prefectul județului Iași și reprezentanții instituțiilor de cultură din Iași.
Domeniul cultural este cheia de boltă a Iașului, în jurul căreia s-a construit comunitatea, instituțiile, faima acestui pol al României. Este fundamental ca următorii ani să ne găsească pregătiți strategic pentru a compensa anii pierduți sub guvernările PSD, care au marginalizat aproape până la dispariție instituțiile de cultură, evenimentele și perspectivele acestui instrument de dezvoltare.
În statele dezvoltate ale UE și în Europa Centrală mai nou, cultura a devenit un motor al economiei vii, care generează evenimente, atrage turiști, creează emulație, sensibilizează mediul de afaceri și conturează perspective unor întregi sectoare economice, pe orizontală. Mediul educațional, universitățile, zona de servicii și multe altele vor avea un partener și un deschizător de drumuri.
Vom face din cultură un pilon al dezvoltării județului pentru că există capacități și capabilități în acest domeniu care să contribuie semnificativ la valoarea adăugată pentru imaginea, bugetul și dezvoltarea de ansamblu a Iașului.