Dezbaterea privind strategia forestieră a României pentru următorii 10 ani

Am participat astăzi la dezbaterea privind strategia forestieră a României pentru următorii 10 ani.
Evenimentul a avut loc în Aula Universității Transilvania din Brașov.
Întâlnirea este cea de a doua rundă de consultare a factorilor interesați din sector cu privire la opțiunile strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere a României, prima desfășurându-se pe 6 iulie.
Am subliniat importanța realizării unei strategii forestiere coerente, în conturarea căreia s-au implicat peste 200 de specialiști din domeniu.
În acest moment, toate observațiile și ideile s-au adunat într-un draft de principii directoare, care au fost dezbătute astăzi.
Am făcut apel la mediul academic, specialiști din domeniu, societatea civilă, ONG-uri, factori interesați:
Ne aflăm într-un moment-cheie pentru pădurile României. Avem nevoie de cunoștințele dumneavoastră, de sfaturile dumneavoastră, de experiența dumneavoastră, vreau ca la final fiecare dintre noi să fie mulțumit de contribuția pe care a avut-o la această strategie. Eu îmi doresc să lăsăm generațiilor viitoare o strategie forestieră care să facă cinste României.
În ceea ce privește viitorul pădurilor din țara noastră, ‘dincolo de emoții, avem nevoie de rezultate care să sprijine economia și mai ales mediul înconjurător.
La dezbatere au participat Secretarul de Stat pentru păduri din cadrul MMAP, Gelu Puiu, rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, reprezentanți ai mediului academic, ai societății civile și alți specialiști din domeniul silvic.