Deschiderea oficială a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne la Iași

Am fost onorat să particip astăzi la deschiderea oficială a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne, aici la Iași, semn că orașul nostru devine un Pol de Excelență în domeniul medical.
Le mulțumesc organizatorilor și domnului doctor Lucian EVA, managerul Spitalul ,,Profesor Doctor Nicolae Oblu Iași”, pentru că și-au asumat, chiar și în acest context pandemic, organizarea acestui congres dedicat educației medicale și pregătirii viitorilor specialiști din domeniul neuroștiințelor.
Contextul actual este cea mai clară dovadă a necesității de a investi cât mai multe resurse în programele dedicate sectorului de sănătate și în formarea specialiștilor pentru că, așa cum ne-o demonstrează și vremurile pe care le trăim astăzi, sănătatea noastră și a celor din jur este cea mai importantă.
Efortul de a sprijini tinerii rezidenți prin accesul la astfel de evenimente dedicate îmbogățirii cunoștințelor și experienței medicale vor trebui dublate și de implicarea noastră, a autorităților locale, pentru ca inițiativele de acest fel să poată fi perpetuate și să devină emblematice pentru Iași, așa cum au devenit deja manifestările dedicate Zilelor Spitalului ,,Profesor Dr. Nicolae Oblu”.
Sunt convins că prin acvititățile desfășurate în aceste zile în cadrul congresului se vor pune bazele unor importante practici medicale viitoare de pe urma cărora va beneficia întreg sectorul sănătății, dar și viețile omenești. Iașul a fost întotdeauna un adevărat rezervor de medici de excepție, iar prin astfel de evenimente se va asigura o continuitate a procesului de formare a personalului medical de calitate.