Autogară modernă la Iași și transport public județean civilizat

Ieșenii vor avea o autogară modernă și un sistem de transport public adaptat nevoilor zilelor noastre. Costel Alexe, președintele PNL Iași, anunță că transportul public județean este una din prioritățile mandatului său la conducerea Consiliului Județean.

În acest moment, în programul de transport public județean figurează peste 100 de curse regulate care au drept capăt de linie municipiul Iași, la care trebuie să adăugăm și cursele cu destinații în alte județe. Construcția unei autogări centrale și amenajarea stațiilor folosite pentru îmbarcare și debarcarea călătorilor care folosesc serviciile de transport public județean, trebuie să fie o prioritate pentru Consiliul Județean. În mod obligatoriu, este necesară o colaborare cu Primăria Municipiului Iași pentru a reuși împreună sa creionăm și să definitivăm acest proiect de îmbunătățire a condițiilor de transport public județean și interjudețean. Iașul va atinge, în curând, alături de ZMI, cifra de 500.000 de locuitori și realizarea chiar a două autogări (una realizată de municipalitate și alta de CJ) va putea imagina un flux al călătorilor și al traseelor care să nu aglomereze un punct nodal al Iașului sau un anumit areal“, a subliniat Costel Alexe.

În prezent, mijloacele de transport de la nivel județean sunt extrem de uzate și nu oferă confort pentru călători.

Vom crește exigențele privind operarea mijloacelor de transport la nivelul Municipiului Iași. La nivelul Consiliului Județean, vom relua o parte dintre proiectele depuse de consilierii județeni PNL în mandantul 2016-2020, propuneri care ar fi facilitat, cu siguranță, fluidizarea transportului inter-județean și creșterea mobilității și accesibilitățiiAici vorbim de înființarea numărului unic TelVerde pentru transportul public și a unei platforme digitale pentru sesizări privind calitatea serviciilor de transport public județean,construcția a 200 de stații de autobuze pe drumurile județene, digitalizarea programului de transport public județean prin realizarea platformei de informare online “IașiBus” care va conține și aplicații pe telefon unde utilizatorii de transport public vor putea să aibă acces la o hartă digitală interactivă cu toate stațiile publice prevăzute în Programul de Transport Public Județean, fiecare stație poate fi selectată de utilizatori, care vor putea vizualiza date specifice fiecărei stații iar utilizatorul poate vizualiza traseele operatorilor de transport public și poate selecta un anumit traseu și/sau o anumită cursă pentru a vedea stațiile de pe acel traseu și timpii la care ajunge în stații. “, a declarat Costel Alexe.