Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a revizuit termenul pentru realizarea tuturor documentațiilor tehnice care privesc execuția tronsonului de autostradă care leagă Târgu Neamț de Ungheni prin Iași

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a revizuit termenul pentru realizarea tuturor documentațiilor tehnice care privesc execuția tronsonului de autostradă care leagă Târgu Neamț de Ungheni prin Iași.

După ce fusese anunțată inițial o perioadă cumulată de 38 luni, termenul pentru realizarea și avizarea tuturor documentațiilor, inclusiv depunerea cererii de finanțare pentru accesarea fondurilor UE în execuția acestui tronson de autostradă, a scăzut cu 13 luni. Toate aceste modificări ale calendarului serviciilor de proiectare au fost operate în toată documentația licitației, aspecte care reies și din informațiile publicate în Sistemul Național de Achiziții Publice (SICAP).

 

Potrivit unui comunicat de presă, calendar stabilit de CNAIR pentru tronsonul de autostradă Ungheni – Iași – Tg. Neamț este următorul: 1) recepția studiului de fezabilitate (SF): 12 luni (de la semnarea contractului); 2) elaborarea și transmiterea proiectului pentru autorizarea execuției lucrărilor de construire / documentația tehnică pentru obținerea autorizației: 15 luni; 3) elaborarea și transmiterea proiectului tehnic de execuție, inclusiv detaliile de execuție: 21 luni; 4) asistență tehnică pentru cerere de finanțare: 25 luni.