Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat intrarea în carantină a unei părți a comunei Ciurea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat intrarea în carantină a unei părți a comunei Ciurea, care a atins 8,05 cazuri de îmbolnăvire/1.000 loc.
Este vorba despre satele Ciurea şi o zonă din Lunca Cetăţuii, unde situația a devenit alarmantă.
Am fost personal săptămâna trecută, alături de Prefectul Marian Grigoraș, în comuna Ciurea și am purtat discuții cu primarul Cătălin Lupu și cu autoritățile sanitare.
Am stabilit atunci un set de măsuri concrete pentru limitarea răspândiri virusului: distribuția de materiale informative, obligativitatea izolării persoanelor care au avut contacți pozitivi, inclusiv a persoanelor care așteaptă rezultatul testului PCR.
De asemenea, am luat inițiativa la Consiliul Județean de a crea un Centru Județean pentru Comunicare Medicală Covid-19, care funcționează ca suport informațional pentru toate comunele din județ.
Comunele din „zona roșie” a ratei de infectări, inclusiv comuna Ciurea, și-au desemnat reprezentanți care țin legătura cu cei de la Centrul Județean de Comunicare Medicală și au primit materiale informative și recomandări de acțiuni pentru a limita cât mai mult răspândirea Coronavirus.
Din păcate, pentru Comuna Ciurea cea mai eficientă soluție, cu efect rapid, este instituirea carantinei.
Scopul este să protejăm cât mai repede și mai bine sănătatea locuitorilor, atât din Ciurea, cât și din zonele limitrofe.
Nu vrem să limităm circulația și nici accesul locuitorilor din Ciurea, dar trebuie să acționăm acum pentru ca situația să nu ajungă să fie mai gravă sau să riscăm apariția altor focare în județ.
Fac apel la înțelegerea cetățenilor. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate socială și grijă atât față de propria sănătate, cât și a celor din jur.
Este o măsură temporară, dat fiind că celelalte acțiuni pe care le-am urmat nu au fost suficiente să limiteze răspândirea, care cu siguranță va produce efecte și vom putea apoi să revenim la soluții mai relaxate.
Atât DSP, Consiliul Județean și reprezentanții de la Centrul Județean pentru Comunicare Medicală le stau la dispoziție autorităților locale din județ pentru a lua cele mai bune măsuri împotriva Covid-19.