Ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete Patriot

Am participat, alături de Premierul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, precum şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, la baza militară de la Capu Midia, la ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete Patriot.
România este mai sigură cu aceste rachete pe teritoriul ei, iar cetăţenii români sunt mai bine apăraţi.
Ludovic Orban: „Sunt onorat să fiu prezent, astăzi, aici, într-un moment pe care îl consider istoric: când în România sosește primul sistem de rachete Patriot. Este un moment pe care îl aşteptam de mult și sunt foarte fericit că se petrecere în mandatul meu de premier.
România a ales clar, România a ales să fie țară membră NATO, România a ales parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, România a ales să fie țară membră a Uniunii Europene. Suntem un partener loial, un partener care îşi respectă toate angajamentele în cadrul acestor alianţe, acestor parteneriate. România a decis să realizeze un program de înzestrare a Armatei pe o perioadă de 10 ani, care a fost adoptat și care prevede practic întărirea capabilităților, în special defensive ale României. România a decis și îşi respectă angajamentul de a aloca 2% din produsul intern brut pentru cheltuielile de Apărare, pentru realizarea acestui program de înzestrare. În cadrul programului de înzestrare, sistemul de rachete Patriot este extrem de important, este un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate și un grad de tehnologie fără precedent și cu rezultate excepționale dovedite în acțiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetățenii români sunt mai bine apărați.”