Centrul de Excelență regional Iași al lanțului de clinici dentare Dr. Leahu

Am participat la inaugurarea noului Centrul de Excelență regional Iași al lanțului de clinici dentare Dr. Leahu, cel mai mare centru de excelență din regiunea Moldovei.
Iașul este un important centru economic, universitar și medical, iar astfel de inițiative private mă bucură și îmi dau speranțe.
Speranțe că sutele, miile de studenți, rezidenți, dar și elevi ce își propun să urmeze o carieră în stomatologie și medicină vor alege să rămână în Iași, în România după finalizarea studiilor.
Astfel de clinici moderne, cu tehnologii de ultimă generație, conduse de profesioniști în domeniu sunt motive suficiente pentru un medic, un tehnician dentar, o asistentă să rămână aproape de familie, în loc să emigreze.
De astfel de clinici are nevoie Iașul pentru a se impune ca un veritabil pol medical regional, nu doar în stomatologie, ci și în cardiologie, oncologie, sau pediatrie.
Avem un potențial uriaș, avem cea mai bună școală de medicină și stomatologie din România, avem studenți din toate colțurile țării, avem pacienți din toate colțurile lumii, tot ce ne trebuie este să investim în standarde moderne pentru a fi competitivi cu vestul României și cu Europa occidentală.
Salut această inițiativă și îmi doresc ca la nivelul administrației locale și județene, pe viitor, astfel de inițiative să îsi găsească un partener în administrația publică.
Este și în interesul nostru, al reprezentanților județului și orașului să avem un brand de Iași calitativ din toate punctele de vedere, să încurajăm turismul medical, inserția absolvenților pe piața muncii din România și să oprim exodul specialiștilor.