Bazinele hidrografice afectate de inundații

Am fost lunile acestea pe teren, în bazinele hidrografice afectate de inundații, pentru a mă asigura că populația este pusă la adăpost.

🇹🇩Am convingerea că un cod roșu sau portocaliu poate trece fără un impact semnificativ dacă autoritățile locale și centrale gestionează responsabil situația.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a făcut progrese în ceea ce privesc exproprierile de terenuri vizate prin proiectul ”Fazare Proiect Lucrări pentru reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic Prut-Bârlad” – cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu și POIM.

ℹ️Lucrările vor proteja cetățenii din zonele cu risc ridicat de inundații și vor contribui la dezvoltarea economică a localităților.

ℹ️Pagubele evitate sunt în valoare de peste 302 milioane ron.

🌊Impactul și beneficiile sociale lucrărilor:

Municipiul Iași 14000 locuitori; 5000 locuințe; 3000 agenți economici.

Orașul Podu Iloaiei: 768 de locuitori; 269 de locuințe; 184 agenți economici.

Orașul Târgu Frumos: 125 de gospodării în localitățile Dădești și Târgu Frumos; 21 de blocuri de locuințe în orașul Târgu Frumos; Terenuri agricole și sere (S=93 ha); Aproximativ 260 m Drum European E 583; Aproximativ 200 m Cale Ferată.

🇹🇩Așa cum am declarat la vizitele făcute în teren, în comunitățile afectate de inundații, Guvernul României este alături de cetăţenii săi, vom ajuta comunităţile locale să îşi reabiliteze infrastructura rutieră sau feroviară afectată şi mai ales vom fi alături de cetăţenii României care au avut probleme sau au avut de suferit din cauza acestor inundaţii.