Autostrada A8 este cel mai important proiect de infrastructură de transport pentru întreaga regiune de nord-est

Autostrada A8 este cel mai important proiect de infrastructură de transport pentru întreaga regiune de nord-est și, mai ales, pentru Iași, o oportunitate de a lega estul de vestul țării, dar și de Republica Moldova.
M-am întâlnit în această dimineață cu reprezentanții organizației Moldova Vrea Autostradă și cu domnul Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, pentru a discuta despre stadiul proiectului autostrăzii A8.
Mă preocupă acest subiect, motiv pentru care sunt deschis să valorificăm feedback-ul și experiența specialiștilor din administrație, dar și din societatea civilă pentru a susține realizarea proiectului. De altfel, am și stabilit că vom instituționaliza întâlnirile cu ONG-urile, astfel încât să ne asigurăm de o colaborare permanentă.
Județul Iași a depășit recent un milion de locuitori, devenind cel mai mare județ din țară, astfel că nevoia de autostradă este și mai evidentă, un drept ce se cuvine Iașului și Moldovei deopotrivă.
Am stabilit pe termen scurt organizarea unor vizite de lucru ai Miniștrilor Transportului și Fondurilor Europene, domnii Lucian Bode și Marcel Boloș, pentru a discuta aplicat despre măsurile pe care le putem lua în sprijinul autostrăzii A8.