Astăzi l-am avut în Iași pe Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, un profesionist desăvârșit, omul care a reușit în condiții extrem de dificile să echilibreze balanța economică a României după cea mai toxică și coruptă guvernare PSD din istorie

Ne-am propus să redăm Iașului strălucirea administrativă și menirea de pol regional, iar acest lucru nu poate fi făcut fără o puternică susținere guvernamentală.
După 3 ani de izolaționism politic, cu o guvernare PSD care constant a întors spatele Iașului, iată că am reușit în această scurtă perioadă să aduc la Iași peste jumătate din membrii Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban, un demers firesc într-o lume în care reprezentanții administrației centrale sunt ancorați în România reală, iar vizitele de lucru sunt cel mai bun prilej pentru a evalua politicile naționale și impactul în rândul populației.
Astăzi l-am avut în Iași pe Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, un profesionist desăvârșit, omul care a reușit în condiții extrem de dificile să echilibreze balanța economică a României după cea mai toxică și coruptă guvernare PSD din istorie.
Am avut astăzi o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Iași, cu mediul academic, cu mediul economic, antreprenori, reprezentanți ai industriilor ieșene, dar și cu publicul larg, pentru a evalua măsurile economice luate în ultima perioada.
Ca membru al Guvernului liberal, condus de Ludovic Orban, dar și ca viitor președinte al Consiliului Județean Iași, sunt direct interesat și preocupat în identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților.
Modelul economic al guvernării sau al guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum și fără nicio viziune pe termen lung, a neglijat total așteptările românilor, care au sperat că viața lor se va îmbunătăți semnificativ și durabil.
Românii merită o rețea de autostrăzi la nivel european, un sistem energetic puternic în plan național și regional, industrii și servicii competitive. Putem avea toate acestea numai prin accelerarea proiectelor majore de investiții, într-o manieră eficientă, profesionistă și transparentă.
Sunt obiective majore care se pot atinge prin muncă și dedicare, nu prin declarații populiste, precum cele ale guvernanților din ultimii ani, lipsite de orice efect și rămase la stadiul de promisiuni deșarte.
Însă orice plan de investiții ambițios necesită finanțare pe măsură. Din acest motiv, fondurile europene trebuie să devină pilon esențial al dezvoltării noastre.
Efortul nostru de digitalizare trebuie să continue. Eu, ca liberal, şi, evident, ca membru al Guvernului şi, sper, cu încrederea acordată de ieşeni, şi preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi după data de 27 septembrie, îmi doresc descentralizarea administraţiei publice centrale. Şi pentru asta mi se pare firesc să digitalizăm administraţiile publice locale. Împreună cu echipa Consiliului Judeţean Iaşi vom înfiinţa un centru de inovare digitală în această instituţie publică, pentru a crea punţi între administraţii publice locale şi mediul de afaceri. După 27 septembrie vreau să fim noi primul judeţ din ţară care-şi va înrola toate comunele judeţului pe platforma Ghişeul.ro.
Mai am un deziderat, ca preşedinte al Consiliului Judeţean: pas cu pas, statul la coadă trebuie să devină istorie!