Așa cum am promis voi organiza întâlniri regulate pentru a colabora cât mai eficient în gestionarea pandemiei în județul Iași.

Așa cum am promis și am obișnuit în toată această perioadă de criză sanitară voi organiza întâlniri regulate cu reprezentanții instituțiilor medicale din Iași și cu reprezentanții administrației locale și județene pentru a colabora cât mai eficient în gestionarea pandemiei în județul Iași.
Alături de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, de Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș am avut o nouă întâlnire cu directorii spitalelor de Iași pentru a evalua situația la zi și a planifica perioada următoare, obiectivul nostru fiind de a mări capacitatea de tratare a cazurilor de coronavirus și a asigura asistența medicală necesară tuturor celor care au nevoie.
În această săptămână vor fi operaționale 6 paturi de terapie intensivă la Spitalul Covid de la Lețcani, urmând ca în următoarele 2 săptămâni să mărim numărul paturilor de terapie intensivă până la 24.
Este un prim pas de operaționalizare reală a acestui spital care, deși a fost achiziționat nou cu aproximativ 14 milioane de euro și avea prevăzute 100 de paturi de terapie intensivă, a fost inaugurat fără să aibă un pat de terapie intensivă funcțional.
Ieșenii trebuie să știe că referitor la Spitalul Covid de la Lețcani îmi iau 2 angajamente publice clare:
În primul rând mă voi asigura că spitalul va fi cu adevărat funcțional și operaționalizat exact cum a fost el planificat, cu cele 100 de paturi de terapie intensivă.
În al 2 lea rând vreau să îi asigur pe toți ieșenii, contribuabilii care cu bună credință au alocat 14 milioane de euro pentru achiziționarea acestui spital, că în colaborare cu organele de cercetare penală voi face lumină și vom clarifica modul în care a fost achiziționat.
Când viața oamenilor este în pericol și orice secundă contează este de neconceput cum acest obiectiv a fost inaugurat în 2 rânduri și recepționat de către administrația PSD Iași a Consiliului Județean Iași fără o stație de oxigen funcțională, cu 0 (zero) paturi de terapie intensivă funcționale din cele100 prevăzute în caietul de sarcini.
Toate minciunile și dezinformările lansate în spațiul public în cele 5 luni de întârziere au avut doar rolul de a acoperi o situație catastrofală, un management defectuos, iar cei vinovați trebuie să răspundă penal și administrativ.