Am vizitat atât cu vicepremierul României, Raluca Turcan, cât și cu ministrul finanțelor publice, Florin Cîţu, FabLab, un reper al Iașului în materie inovare

Am vizitat atât cu vicepremierul României, Raluca Turcan, cât și cu ministrul finanțelor publice, Florin Cîţu, FabLab, un reper al Iașului în materie inovare.
➡️ FabLab este un laborator de inovare și digitalizare, un concept implementat la nivel mondial, ce reunește studenții pasionați de IT și fintech și specialiștii din domeniu într-un singur spațiu, special gândit pentru ei. Este un spațiu de co-working, un spațiu al creației și inovației digitale. Aici l-am întâlnit pe Andrei, un robot cu un design gândit și asamblat de tinerii romani talentați, robot care poate executa diferite comenzi care pot înlocui munca umană.
✅ Guvernul PNL spune „da” digitalizării și flexibilizării relației angajat-angajator. Într-o perioadă de criză sanitară și economică am reușit să accelerăm procesul de digitalizare a României mai mult decât au făcut alte guverne în ultimii 30 de ani!
➡️ Am debirocratizat instituții;
➡️Am introdus semnătura electronică;
➡️ Am simplificat relația dintre beneficiari și instituțiile statului;
➡️ Am deblocat milioane de euro din fondurile europene pentru sprijinirea firmelor de IT;
➡️ Am flexibilizat munca și chiar relațiile pacienților cu medicul de familie sau cu Casele de Sănătate.
Pentru DIGITALIZARE avem la dispoziție FONDURI UE în valoare de 591 milioane de euro. În acest moment, la Ministerul Fondurilor Europene, sunt semnate contracte în valoare de 736 milioane de euro. INTERESUL ESTE MARE, AVEM O CERERE MAI MARE DECÂT AM PROGNOZAT NOI.
✅ În cadrul Programului Operațional Competitivitate, în județul Iași sunt finanțate un număr de 33 de proiecte în valoare totală de 92,5 mil euro. Valoarea totală a plăților pentru aceste proiecte este de 40 milioane de euro. Avem așadar, toate condițiile îndeplinite pentru a digitaliza real și profund toate domeniile din societate, pentru ca viețile noastre să fie mai bune, mai eficiente și mai împlinite.