Am reușit în doar câteva luni să deblochez marile proiecte ale ministerului

Când am preluat Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor am fost conștient că este un minister cu foarte multe probleme, cu o imagine negativă atât în rândul populației cât și a partenerilor externi, dar mi-am propus pun lucrurile pe un făgaș de normalitate.
Am reușit în doar câteva luni să deblochez marile proiecte ale ministerului, să reiau dialogul înghețat de guvernarea PSD cu Comisia Europeană, cu comisarii de mediu și specialiștii din statele europene, să îmi asum problemele noastre ca țară și totodată să propun și să implementez soluții concrete pentru a închide procedurile de infringement deshise împotriva României.
Am reușit în câteva luni să recredibilizez o instituție blamată pe nedrept datorită ingerințelor și dezinteresului PSD în problematica mediului și pădurilor.
Avem la Consiliul Județean Iași aceeași situație: o administrație obtuză, incapabilă să creioneze o viziune de dezvoltare a primului județ din România care va atinge 1 milion de locuitori, sufocată de interese politice.
Actuala conducere PSD a Consiliului Județean Iași nu a stabilit nici un contact cu parteneri europeni, nu a deschis uși și nu a valorificat oportunități de dezvoltare a Iașului, nu a atras investitori și nu a facilitat cadrul pentru dezvoltarea mediului economic autohton, afaceri ieșene, un brand județean puternic și competitiv.
Neputința și nepriceperea lui Maricel Popa s-au răsfrâns asupra întregului aparat administrativ care a rămas anchilozat în trecut.
Nu promit alte autostrăzi, nu promit spitale, stadioane, săli polivalente care sunt deja proiecte banale, redundante, dar care au fost neglijate constant în peste 20 de ani de administrație PSD la Consiliul Județean Iași.
Nu promit ceea ce ieșenii meritau și trebuiau să aibă de cel puțin 10 ani, dar au fost trădați de proprii reprezentați politici, care și-au văzut mai întâi interesul personal și au ignorat interesul comunității.
Vin la Consiliul Județean Iași pentru că eu cred că #SePoate face administrație publică în folosul cetățeanului și pentru a debloca marile proiecte ale Iașului și a da splendoare acestui județ care nu a reușit să își atingă imensul potențial economic, turistic, medical, universitar, administrativ.