10.000 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului vor fi incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

10.000 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului vor fi incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

Alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, de secretarii de stat Mircea Fechet, Gelu Puiu și Iulian Stana, președintele ANANP, Adi Croitoru și directorul general Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, Teodor Țigan, am vfost într-o vizită de lucru în Caraș Severin.

Am mers în rezervația Izvoarele Nerei din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unde 4800 de hectare de făgete – păduri virgine sunt incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

Astfel, în Catalog vor mai fi introduse încă 39.960 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine, în urma licitațiilor fiind desemnați cei care vor realiza studiile de identificare a acestor păduri.

Este important ca aceste păduri, care se încadrează ca păduri virgine sau cvasivirgine, să fie introduse cât mai curând în Catalogul Național.

Mi-am asumat, încă de la preluarea mandatului, că voi pune în valoare tot ce are mai frumos România, iar la capitolul păduri virgine și cvasivirgine, stăm cel mai bine din Europa. Avem două treimi din pădurile virgine și cvasivirgine ale Europei.

La preluarea mandatului, erau doar 28.000 de ha introduse în catalog, astăzi suntem la 35.000 ha, iar după finalizarea acestor studii, vom mai introduce încă 40.000 de ha.

România are cele mai frumoase păduri, trebuie doar să le protejăm și mă bucur că în județul Caraș-Severin avem atât de multe rezervații naturale, aproximativ 89, cele științifice, Sit Natura 2000, parcuri naturale. O adevarată bogăție, un adevărat patrimoniu al biodiversității ce trebuie protejat!