73 milioane lei – Licitație de proiectare pentru tronsonul A8 Târgu Neamț – Ungheni

🇷🇴Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate aferent tronsonului de autostradă Târgu Neamț – Iași – Ungheni.
✅Față de precedentele alocări și sume vehiculate, fondurile estimate a fi necesare par a fi în concordanță cu realitatea din teren: 73,4 milioane lei.
ℹContractul cuprinde următoarele elemente:
➡️actualizarea studiului de fezabilitate
➡️documentația pentru obținerea autorizației de construire
➡️realizarea proiectului tehnic de execuție a lucrărilor
publicitatea aferentă proiectului (investiția este asigurată de UE)
➡️documentația tehnică și consultanță în cadrul elaborării cererii de finanțare
➡️documentație tehnică pentru atribuirea contractului de execuție, pe loturi care se vor stabili după finalizarea studiului de fezabilitate
➡️asistență tehnică pentru perioada de execuție a lucrărilor în calitate în proiectant al lucrărilor de construire a tronsonului de autostradă
ℹProiectul va avea ca sursă de finanțare fonduri europene nerambursabile – Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțare de la bugetul de stat.
✅Finanțarea pregătirii proiectului va fi realizată prin POIM 2014 – 2020. Implementarea proiectului prin POIM va depinde de finalizarea pregătirii proiectului într-un termen care să asigure posibilitatea de depunere a aplicației de finanțare în cadrul actualei perioade de programare (2023).
✅Finanțarea pentru execuția lucrărilor se poate face prin POIM 2014 – 2023 (n+3) în cazul finalizării documentației tehnico-economice până în 2023, respectiv bugetul de stat, credite externe nerambursabile, precum și alte surse legal constituite în cazul depășirii acestui termen.